söndag 1 november 2009

stilpolisen på hjortronvägen

det här med cykelvård är viktigt, inte så mycket efter ett så pass torrt, och för min del, kort lopp som igår, men att göra ren cykeln är ändå viktigt för att funktionen på densamma ska vara på topp. en av de viktigare parametrarna när det handlar om cykelvård är att klä sig ändamålsenligt. utöver det är utrustningen av vital betydelse. för att tydliggöra detta har jag idag dokumenterat ett typiskt cykelrengöringstillfälle, så som det kan se ut en gråmulen novemberdag i falun. snyggast är som alltid cykeln!
byxor är viktigt, helst sex nummer för stora, minst 15 år gamla och allra helst av märket wave rave. lila är ett måste som accesoarfärg.

en riktigt solkig jacka i rejält gräsliga färger. gärna med extremt mycket vallarester på.

buffen på huvudet. så självklar att den är lätt att glömma bort. andra kanske, inte jag..

hink med vatten och yes diskmedel, kedjetvätt, ett antal borstar av olika kaliber, 556 och diesel och lyckan är gjord

mekstället är grunden till ett väl utfört saneringsarbete

all utrustning på plats, arbetet kan börja.

2 kommentarer:

rytz sa...

WaveRave FTW!!!

Hemma i pojkgarderoben finns det både en orange och lila anorak (från samma år som dina brallor) och en några år yngre jacka i det då oerhört åtråvärda materialet GoreTex. Jag tror minsann att WaveRave var en av de allra första brädspecifika varumärkena som sydde i det magiska tyget.

Härliga tider!

stefan carlsson sa...

hetast av alla var craig stanton thomas, då på ssc. han hade allt i sin firma: onza, middleburn, ringlé och så juvelen: parkpre. alla prylar med sin alldeles underbara unikitet. cykeln var lilaeloxerad och vevarna hette e-cranks.