torsdag 5 maj 2016

Gävle ungdomscup

Vaknade till klarblå himmel, knallgul sol och redan sex grader! Lycka. Båda pojkarna rejält trötta och Herman i hög grad osugen på att köra cykeltävling. Med en rejäl frukost så steg dock blodsockret sakta och vi kom iväg en hyfsat nöjd familj några minuter efter nio. På tävlingsplatsen m 45 min tillgodo innan Hermans första start. Han, Wilmer och Felix gjorde ett rekvarv och därefter var det dags för start. Två varv på en 1,2 km lång bana stod på schemat. Grabbarna slet på bra och i mål var W etta, H femma oc F nia efter några kedjetapp. Herman ordentligt trött och konstaterade att han minsann inte skulle köra de två återstående racen.
Efter lite vila, käk, dricka och en kexchoklad var det dock annat ljud i skällan. Lopp två och tre gick med bravur med alla tre m bra placeringar. Prisutdelning och in i bilen. Sömnigt sa Bull och efter en stund sov de två små Carlssons. "Pappa, jag vill köra den där tävlingen i Täby i höst. Den som är som den här". Bra betyg tycker jag. Eloge till Gävle CA för ett topparrangemang mitt ute i skogen. Perfekt stadion, fina stigar, glada funktionärer, härlig speaker och som lök på laxen: -grymt väder! 


1 kommentar:

Unknown sa...

Tack för de vänliga orden Stefan. För oss som anordnar Gävle Ungdomscup är det mycket stärkande att få sån här trevlig feedback. Det är sånt som ger oss kraft att fortsätta och att vidareutveckla tävlingen.

Tord Olsson, Gävle Cykelamatörer